Metselaars makelaardij
Metselaars makelaardij

Erfgenaam makelaar

Speciaal voor erfgenamen

Een aparte makelaar speciaal voor erfgenamen bestaat niet. Ervaring met de verkoop van huizen waarvan de eigenaar is overleden uiteraard wel. We begrijpen dat het voor erfgenamen lastig is om in een emotionele periode, waarin ook nog eens veel regelwerk op je afkomt, dit zakelijke proces te doorlopen.

Erfgenamen ontzorgen

De woning verkopen

Daarom ontzorgen we erfgenamen op een fijne en professionele manier, zodat de verkoop van de woning op een respectvolle en vlekkeloze wijze verloopt.
Daarbij zetten we net even een stapje extra voor je. Denk bijvoorbeeld eens aan:

De familie-app
Meestal wordt na een overlijden één iemand in de familie aangewezen om de zakelijke kant af te wikkelen. Om de andere familieleden/betrokkenen inzicht te geven in en betrokken te houden bij het verkoopproces, maken we desgewenst een app-groep aan. Zodat iedereen die dat wil op de hoogte blijft van het verkoopproces, of kan meepraten.

Het ontruimen van de woning
Het leegmaken van een (ouderlijke) woning voor de oplevering is en blijft een lastig moment. Het is vaak een emotioneel proces waarvoor tijd nodig is. Wij kunnen een deel van dit proces overnemen. De familie bepaalt uiteraard welke zaken er onderling verdeeld worden. De zaken die niet meer gebruikt worden kunnen we een herbestemming geven, bijvoorbeeld via vluchtelingenwerk of de kringloopwinkel. We kunnen desgewenst ook de hele woning leeg opleveren.

De oplevering van de woning
Een correct opgeleverde woning is niet alleen leeg maar ook schoon en netjes. Ook het bijhouden van de tuin hoort daarbij. Een kwestie van goed fatsoen, maar ook een belangrijke manier om de kans op wrevel met de nieuwe eigenaren te verkleinen. Onze poetsploeg en ons tuinteam nemen je ook deze zorg graag uit handen.

Waardevolle items
Vind je het lastig om te bepalen waar je naartoe moet als je bijvoorbeeld schilderijen, kunstvoorwerpen, kostbare meubels of voertuigen wilt verkopen? Dan zetten we je graag op het goede spoor door onze contacten met betrouwbare taxateurs. De personen bij uitstek om je, binnen hun specialisme, te adviseren.
Andere praktische uitdagingen? Wij hebben natuurlijk niet overal verstand van, maar je mag ons altijd alles vragen. Dan zorgen we samen voor een oplossing.

Metselaars makelaardij
hero-image

Contact

Waar kunnen we je mee helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.