Metselaars makelaardij
Metselaars makelaardij

Al 40 jaar meer dan makelaar

Over ons

Contact opnemen

Metselaars makelaardij

Kopen en verkopen kan iedereen.

Wij leven én bewegen mee.

Ben je benieuwd naar de mensen van ons bedrijf of wil je weten hoe lang Metselaars Makelaardij al bestaat? Kijk dan gerust verder op deze pagina dan stellen we onszelf even voor. Leuk dat je geïnteresseerd bent en hopelijk zien we je snel.

Metselaars makelaardij

Wie zijn wij?

Ontmoet ons team van specialisten

Metselaars makelaardij Metselaars makelaardij

Mathijs Metselaars

Eigenaar
Meer over Mathijs

Mathijs Metselaars

Eigenaar

Als menneke van vier jaar mocht Mathijs altijd mee taxeren met zijn vader Tom. Zaterdagochtend op pad met de grote bruine Volvo 240 om een aantal huizen in de regio te taxeren. Dat het makelen bij Mathijs met de paplepel erin gegoten is kun je dan ook terecht stellen. Ondanks een studie politicologie en communicatie kroop het bloed uiteindelijk toch waar het niet gaan kon. Na een carrière bij Nationale Nederlanden & Het Bouwfonds kwam Mathijs alsnog het familiebedrijf in. Volgens hem vooral “omdat makelen helemaal niet over huizen maar over mensen gaat.” Inmiddels is hij getrouwd met zijn jeugdliefde van drie straten verderop en vader van drie zonen. In zijn vrije tijd is hij graag in Spanje of zigzagt hij van bunker naar vijver op de golfbaan. Mathijs is ook een echte netwerktijger die zelf ook niet meer precies weet in hoeveel clubjes hij zit. Maar dat hoort er nou eenmaal bij.

Sluiten
Metselaars makelaardij Metselaars makelaardij

Kim Metselaars

Eigenaar / A-RMT
Meer over Kim

Kim Metselaars

Eigenaar / A-RMT

Na een lange loopbaan bij de Rabobank is Kim al sinds jaar en dag werkzaam bij ons bedrijf, tegenwoordig als Algemeen Directeur en A-RMT. Achter de schermen is ze druk bezig met de financiën en HRM, maar ook tijdens bezichtigingen kun je haar tegenkomen. Kim is getrouwd (met Mathijs) en moeder van drie zonen en vindt pubers ook echt leuk. Haar familie is heel belangrijk voor Kim en in de vrije uren wandelt ze graag met hond Sjors of drinkt ze koffie met vriendinnen. Haar grote passie, naast haar gezin, is toch wel Spanje! Als het even kan, kun je haar daar vinden en geniet ze van het Spaanse leven. Tapas, vino en vooral veel gezelligheid en zon. Bij voorkeur samen met haar gezin en ook Sjors de Golden Retriever heeft er al heel wat vlieguren op zitten.

Sluiten
Metselaars makelaardij Metselaars makelaardij

Lambert Vermeulen

Makelaar RMT
Meer over Lambert

Lambert Vermeulen

Makelaar RMT

Lambert Vermeulen heeft ondanks Dat hij pas 44 jaar oud is al 20 jaar ervaring als makelaar. Na een lange periode bij de grootste Makelaar van Eindhoven is hij al weer 9 jaar werkzaam bij ons bedrijf. Op zijn vakanties zit Lambert niet stil. Duiken, surfen, snowboarden. You name it. Lamberts “roots” liggen in de ‘Alvershool’ en ‘Boord’ maar zelf woont hij in Eindhoven. Omdat zijn echtgenote uit Groot Brittannië komt worden niet alleen zijn twee zonen tweetalig opgevoed, maar spreekt Lambert ook netter Engels dan Prins Charles. Over motor rijden kan Lambert bijna nog meer vertellen dan over huizen verkopen. Je kunt hem gerust midden in de nacht wakker maken voor een sportieve rit door de Ardennen. Als makelaar is hij met al zijn ervaring de rust zelve. Zo vinden onervaren kandidaten op de woningmarkt in Lambert dan ook de perfecte sparringpartner, en zijn de wat oudere opdrachtgevers vaak blij met zijn engelengeduld.

Sluiten
Metselaars makelaardij Metselaars makelaardij

Karin Habraken

Commercieel medewerkster
Meer over Karin

Karin Habraken

Commercieel medewerkster

Karin is al enkele jaren de leading lady van onze binnendienst. Geboren en getogen Brabantse en alweer meer dan twintig jaar woonachtig in Nuenen. Inmiddels al weer 10 jaar werkzaam bij ons kantoor. Naast haar werk is ze ook een trotse moeder van twee kinderen die al een heel eind op weg zijn in hun leven. Naast het moederschap is Karin als grote dierenliefhebber ook zeer begaan met het lot van dieren. Gezelligheid hoeft van haar niet perse buiten de deur. Borrelen kun je ook thuis heel goed doen. Dat wil niet zeggen dat ze niet graag een terrasje pakt of te vinden is op een kleinschalig festival. Met stip op nummer 1 staat voor haar echter een vakantie aan zee. Daar vinden we haar zowel aan het water als onder water terug.

Sluiten
Metselaars makelaardij Metselaars makelaardij

Linda Heeren

Commercieel medewerkster
Meer over Linda

Linda Heeren

Commercieel medewerkster

Linda woont met haar man en twee zoontjes naar volle tevredenheid in Geldrop. Je kunt deze dame gerust een echte Brabantse Bourgondiër noemen. Koken is haar grootste hobby en de eindresultaten van haar experimenten deelt ze graag met haar familie. Daarom is het niet verassend dat Linda’s favoriete plek in huis de keuken is. Maar ze geniet niet alleen van de kleine dingen in het leven. Een mooie wandeling is weliswaar favoriet, maar net zo lief gaat ze naar een rockconcert of een muziekfestival. Ook reizen is belangrijk voor haar. Dat hoeft niet perse heel lang te zijn. Van een weekendje weg of een dagje uit kan ze ook echt genieten en nieuwe energie krijgen. Na een dienstverband bij een collega makelaar is Linda inmiddels al weer zeven jaar werkzaam voor ons team. Drie dagen per week staat Linda haar mannetje in onze commerciële binnendienst. ‘Onze Linda krijg je niet gek’ zeggen wij altijd. Zelfs in grote hectiek is ze een baken van rust en onverstoorbaarheid.

Sluiten
Metselaars makelaardij Metselaars makelaardij

Yves Lamé

Makelaar RMT
Meer over Yves

Yves Lamé

Makelaar RMT

Yves Lamé was tijdens zijn beëindiging nog één van de jongste makelaars uit de regio die zich registermakelaar mocht noemen. Inmiddels heeft hij al weer een paar honderd transacties achter de rug en mogen we hem gerust een “jonge rot” noemen. Al sinds jaar en dag is Yves woonachtig in Heeze en heeft daar met zijn vriendin recent een nieuw huis gebouwd, waarbij hij veel zelf heeft gedaan. Wat daar allemaal bij komt kijken weet hij dus maar al te goed. Heel handig als je makelaar bent. Maar goed dat alles bijna klaar is, want Yves is sinds kort ook vader van een prachtige dochter. In het weekend vinden we hem vaak op het basketbalveld om training te geven aan de plaatselijke jeugd, of om zelf te spelen. Zijn grootste sportieve prestatie is echter toch wel het beklimmen van de Alpe D’Huez met zijn racefiets.

Sluiten
Metselaars makelaardij Metselaars makelaardij

Tom Metselaars

Oprichter
Meer over Tom

Tom Metselaars

Oprichter

Tom is de oprichter en grondlegger van ons kantoor. Deze levensgenieter is geboren en getogen in Nijmegen, verhuisde voor zijn werk naar Eindhoven al waar hij in 1970 begon als makelaar bij Makelaarskantoor Brabant. In 1981 besloot hij voor zich zelf te beginnen van huis uit, geassisteerd door echtgenote Heleen. The rest is history. Ondanks dat hij niet meer werkzaam is in de dagelijkse praktijk, geniet hij nog een groot respect in de regionale makelaardij en heeft tot op de dag van vandaag een zeer groot netwerk. Reizen en tuinieren zijn prominente hobbys en ook op de fiets is hij bijna dagelijks te vinden. Een grote prestatie van deze Rolling-Stones fan blijft toch wel dat hij op 70-jarige leeftijd in zijn eentje van Nuenen naar st-Tropez is gefietst. Wij doen het hem niet na!

Sluiten
Metselaars makelaardij Metselaars makelaardij

Alex van Gisbergen

KRMT
Meer over Alex

Alex van Gisbergen

KRMT

Alex van Gisbergen is inmiddels al weer bijna vier jaar verbonden aan ons bedrijf. Na het opdoen van de nodige ervaring bij een groot makelaarskantoor, bleek dat het hogere segment hem goed ligt. Toen hij eenmaal besloten had zich hier helemaal op toe te leggen, lag een overstap naar ons kantoor dan ook snel in het verschiet. Alex is getrouwd en vader van een zoontje. Hij woont met zijn gezin naar volle tevredenheid in een mooie buurt in Son en Breugel. Een leuke woonboerderij met een stukje grond is voor Alex en zijn gezin echter een toekomstdroom. In zijn vrij tijd vinden we hem sportief op de racefiets, of lekker aan het toeren in zijn klassieke Saab. Als vakantieland staat Italië met stip op nummer één, al maakt hij ook graag een korte trip in eigen land.

Sluiten
Metselaars makelaardij Metselaars makelaardij

Joop Lindeman

Multitasker
Meer over Joop

Joop Lindeman

Multitasker

Joop is met zijn 76 jaar onze meest ervaren medewerker en tevens de vader van Kim. Geboren en getogen in Amsterdam noord maar dat nemen we hem maar niet kwalijk. Joop spreekt keurig Algemeen beschaafd Nederlands, totdat hij een andere Amsterdammer tegenkomt. Dan ken je wat meemaken! De eerste 40 jaar van zijn arbeidzame leven heeft hij gewerkt voor hare majesteit als Examinator bij de rij-opleiding van defensie. En of het voertuig nou 2,4, 18 wielen of een rupsband heeft; Joop kan er goed mee rijden. Inmiddels is hij al jarenlang onze Manus van alles en tevens verantwoordelijk voor het plaatsen van de verkoopborden. Of zoals wij altijd zeggen; directeur multimedia. In zijn vrije tijd is Joop een actief lid van de Antonius schutterij op het Eeneind en mag hij graag enkele weken per jaar in Zuid Spanje vertoeven met zijn caravan.

Sluiten
Metselaars makelaardij Metselaars makelaardij

Sjors

Kantoorhond
Meer over Sjors

Sjors

Kantoorhond

Sjors is de kantoorhond. Dit jaar wordt hij 7 jaar oud. Hij vindt het gezellig om af en toe mee te gaan met Mathijs en Kim naar kantoor, waar hij rustig onder de bureaus gaat liggen en alles op zijn manier observeert.

Sluiten
Metselaars makelaardij Metselaars makelaardij

Lotte van Kalsbeek

Commercieel medewerkster
Meer over Lotte

Lotte van Kalsbeek

Commercieel medewerkster

Onze Lotte, de benjamin van het team. Lotte werkt sinds eind 2022 bij ons en is een verrijking voor het team. Een gezellige, jonge meid met een frisse kijk in het leven en ervaren met social media. De gemiddelde leeftijd binnen het kantoor is met haar komst drastisch omlaag gegaan; Lotte is namelijk 23, maar staat haar mannetje. In haar vrije tijd onderneemt ze graag dingen met haar vriend, is ze nagelstyliste en gaat ze vaak op stap met vrienden en vriendinnen. Ook volgt ze beroepsgerichte opleidingen zoals woningfotografie.

Sluiten

Historie

Thuis in Brabant

Oprichter Tom Metselaars begon zijn loopbaan vanaf 1967 in de verzekeringen op een assurantiekantoorkantoor in zijn thuisstad Nijmegen. Al snel werd duidelijk dat zijn hart veel meer bij de makelaardij lag dan bij Assurantiën. Vanwege een concurrentiebeding mocht hij echter niet als makelaar in Nijmegen werken en verhuisde daarom in 1970 naar Nuenen. Hij kon namelijk in Eindhoven beginnen als assistent-makelaar bij het toenmalige ‘makelaarskantoor Brabant’.

Na het behalen van de benodigde vakdiploma’s werd hij door de rechtbank beëdigd als register makelaar-taxateur. Na enkele jaren als kantoordirecteur kwam in 1981 dan de verwachte stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Ondanks dat de rente in die tijd bijna 13% was en de woningmarkt bijna stil stond, ging het met het bedrijf prima.
Dat was ook de reden dat echtgenote Heleen al snel stopte met haar werk als logopediste om mee te helpen in de zaak. Meer dan 25 jaar werkten ze succesvol samen met hun eerste personeelslid Elly, vanuit het kantoor aan huis in Nuenen-Zuid.

In 2006 kwam er een grote verandering door het toetreden van zoon Mathijs. Na een aantal sales en marketing functies bij Nationale Nederlanden en het Bouwfonds kwam hij er ook achter dat het leuker is om mensen aan een woning te helpen dan de premie voor de brandverzekering te berekenen. Een kleine zes maanden later kwam ook zijn echtgenote Kim het team versterken.

Het bedrijf groeide hard ondanks de woningmarktcrisis en in 2009 werden de portefeuilles van twee collega makelaars overgenomen. Ook volgde de eerste verhuizing naar een nieuw kantoorpand op de Vincent van Goghstraat in het centrum van Nuenen. Dat was ook wel nodig, want inmiddels bestond het team uit 6 personen.
In 2014 volgde de overname van het kantoor Vollenbroek Makelaars uit Eindhoven. Een gespecialiseerd bedrijf in exclusieve woningen wat als zusterbedrijf van Metselaars makelaardij de top van de woningmarkt bewerkt.
In 2015 volgde een nieuwe stap. De verhuizing naar het nieuwe pand op de huidige locatie aan de Berg in Nuenen. Vanuit deze fijne werkplek helpen we inmiddels met 9 medewerkers, onze opdrachtgevers bij het realiseren van hun woonwensen.
Een kopersmarkt, een vette crisis, de huidige verkopersmarkt. We hebben het allemaal zien gebeuren en zijn trots, dat we in alle tijden het vertrouwen van onze klanten hebben gevoeld.
Wat de toekomst ons gaat brengen zal de tijd leren. Maar we zien hem met vertrouwen tegemoet. En wie weet? Staat de volgende generatie makelaars al weer klaar.

Sponsoring

Wat we teruggeven aan de gemeenschap

Als regionale ondernemers zijn we afhankelijk van onze directe omgeving voor onze broodwinning. We vinden het dan ook niet meer dan normaal dat je wat terug doet voor de gemeenschap waaraan je veel te danken hebt.

De volgende initiatieven of verenigingen ontvingen steun van ons kantoor. Vaak financieel van aard, maar soms ook op een andere manier.

 • Speeltuin De Kievit
 • Voetbalclub EMK
 • Carnavalsvereniging de Dwersklippels
 • Fietstocht Alpe D’Huzes
 • Cultureel centrum Het Klooster
 • Tennisvereniging De Lissevoort
 • Tennisvereniging De Goudhoek
 • Het Nuenens Mannenkoor
 • Loopgroep LONU
 • Lokale Omroep Nuenen de LON
 • Cliniclowns
 • Ameezing Nuenen
 • Sint Antoniusschut Eeneind
 • Stichting vrienden van De Akkers
 • Jongerenkoor Jocanto
 • Avondvierdaagse van wandelvereniging Nuenen
 • Gerwens muziek corps
 • Stichting intocht Sinterklaas
 • Wijkblad “Enode”
 • Hockeyclub Nuenen
 • De KBO Nuenen/Senergiek
 • Eindhovense Studenten Motorclub
Metselaars makelaardij
hero-image

De cijfers

Uw vertrouwen bewezen waard

Sinds 1981 realiseerden we:

hero-image

BEOORDEELD MET EEN

Bezichtingen sinds 1981

Taxaties sinds 1981

Verkochte woningen sinds 1981

Aangekochte woningen sinds 1981

house

Refrenties

Wat onze klanten zeggen

Wij kennen een traditie waarbij tevreden klanten bij ons op de muur mogen schrijven als hun huis verkocht is. Kijk maar eens op onze Wall of Fame of daar bekenden van jou tussen staan.

Bekijk onze wall of fame
star star star star star

"Metselaar Makelaardij heeft ons op een professionele en persoonlijke manier de afgelopen jaren geholpen bij de aankoop en verkoop van onze huizen. Het kantoor en haar medewerkers zijn flexibel en ervaren. Mathijs Metselaars en zijn makelaarsgilde geven een goed advies en zijn een luisterend oor voor de relaties. Op een Brabantse manier makelaardij bedrijven, eerlijk en oprecht!"

Erik-Jasper en Karin Noll

star star star star star

"Wij veranderen nogal eens van woning en hebben al drie maal een huis verkocht. Dat is in de huidige woningmarkt niet zo moeilijk. Maar … wij hebben ook andere tijden meegemaakt en steeds heeft Metselaars makelaardij ons met succes geholpen. Waarom: kennis van de markt, punctueel, groot bestand aan aspirant kopers en vooral ‘plezierig om mee te werken’. Zakelijk professionaliteit koppelen aan een persoonlijk contact is voor ons ‘de beste combinatie’ gebleken voor een ‘Plezierig resultaat’!"

Ton en Jeanne Grimberg

star star star star star

"In een overspannen markt is het Metselaars makelaardij binnen zes weken gelukt om ons eigen huis voor een topprijs te verkopen en een geweldige nieuwe stek te vinden waar we het enorm naar onze zin hebben. Ondanks dit korte tijdsbestek is het Mathijs toch gelukt om alles goed voor te bereiden, helder toe te lichten en prima af te wikkelen. Complimenten!"

Henri en Elly van Vlerken

star star star star star

" Fijne medewerkers; eerlijk en betrokken en vakkundig. "

Jasper van Minos

star star star star star

"Metselaars Makelaardij is voor ons dé makelaar. Bij onze verkoop waren we altijd goed geïnformeerd en op de hoogte van de vorderingen. In de tijd waarin de prijzen zeer variabel zijn, is vertrouwen zeer belangrijk. Dat vertrouwen hebben wij gevonden bij Metselaars Makelaardij. Waarvoor dank!"

Bram en Inge Jacobs